Gezocht: Projectleider Cross-TIC

Voor het maakprogramma Cross-TIC zoeken we een nieuwe projectleider. Cross-TIC is een initiatief om het maakklimaat in de regio Twente aan te jagen. Als projectleider ben je het gezicht van het project. Je hebt een hart voor het mogelijk maken van een spannend, relevant werkterrein voor makers. Je bent veel op pad om het verhaal van Cross-TIC te vertellen en daar de juiste partners bij te zoeken. Je bent positief-kritisch en hands on. Wij bieden je een uitdagende werkomgeving, waarin je werkt vanuit vrijheid en vertrouwen.

Over Cross-TIC

Cross-TIC is een regionaal samenwerkingsproject waarin kunstenaars / makers de mogelijkheid krijgen om Technologisch, Innovatief, Creatief crossmediaal onderzoek te doen of een productie te maken. Doel is de maker van de toekomst te ondersteunen en te begeleiden in zijn of haar ontwikkeling. Cross-TIC is een investeringsprogramma van de cultuurregio Twente, met meerjarige ondersteuning van de Provincie Overijssel.

Makers kunnen zich via open-calls aanbieden voor kortlopende onderzoeksprojecten, het maken van een kleinschalige productie of een opdrachttraject. In de profielen Broedplaatsen, Time- Based-Media, Podium, Maakplaatsen en Generators gaan steeds meerdere makers aan de slag. In de begeleiding is ruimte ingepland voor leergemeenschappen, cultureel ondernemerschap en netwerkvorming. De makers worden begeleid door regionale experts.

De kernpartners van Cross-TIC zijn Bibliotheek Almelo & Theater Hof 88, Concordia Film | Theater | Beeldende kunst, Kunsten op Straat, Oyfo, PLANETART, Schouwburg Hengelo, Sonnevanck, Stichting Oldenzaalse Musea en Tetem. Vele organisaties uit Twente hebben zich aan dit project verbonden. Cross-TIC wordt gefinancierd door de provincie Overijssel, de Twentse gemeenten en de cultuurinstellingen. Het project is gestart in het najaar van 2021 en is opgenomen in het Uitvoeringsprogramma Cultuurregio Twente 2023 t/m 2028. Meer info: https://cross-tic.nl/

Gezocht

Cross-TIC zoekt een nieuwe projectleider. Als projectleider ben jij het gezicht naar de makers, de partners en de stakeholders van Cross-TIC. Je stuurt Cross-TIC zowel inhoudelijk als praktisch aan en bewaakt de inhoud en uitvoering van het project. Je coördineert en stemt af met werkgroep, stuurgroep en kerngroep, en informeert en haalt op bij betrokken partijen en overheden. Je draagt zorg voor de zichtbaarheid van het project en stuurt de marketing en communicatie aan. Je werkt aan een levendig, relevant netwerk door proactief contact te leggen met (nieuwe) makers, experts en partners. Je organiseert en host netwerkdagen voor makers en externe partijen. Je bewaakt de budgetten en zorgt voor de werving van externe financiering.

Profiel

 • Je hebt ervaring met het coördineren van projecten
 • Je hebt voeling met het artistieke product van de makers
 • Je bent een netwerker pur sang
 • Je opereert gemakkelijk in ambtelijke, bestuurlijke en creatieve kringen
 • Je bent proactief, initiatiefrijk en gewend om verantwoordelijkheid te dragen
 • Je werkt zelfstandig en bent in staat om een team op te bouwen

Wij bieden

 • Een centrale plek in het culturele veld van Twente
 • Een dienstverband voor 0,67 fte (24 uur) bij penvoerder Concordia – schaal 10 cao Kunsteducatie
 • Inhoudelijke aansturing door de stuurgroep van het project, bestaande uit de directies van de kernpartners
 • Functionele aansturing door het hoofd projectbureau van Concordia
 • Ondersteuning door een marketingmedewerker die aan het project verbonden is.

Belangstelling?

Ben je enthousiast over deze functie en beschik je over de gevraagde achtergrond, kennis, ervaring en vaardigheden? Dan maken we graag kennis met je en vragen we je te solliciteren. Het is zonder meer een plus als je de culturele diversiteit van ons team vergroot.

Meer info Wil je meer inhoudelijke informatie over deze functie, bel of mail dan met Annemarie Wenzel, hoofd projectbureau: annemarie@concordia.nl of 06 54711525.

Sollicitaties kunnen tot en met maandag 12 juni 2023 worden ingezonden t.a.v. Carla Gelink, HR- manager, sollicitatie@concordia.nl o.v.v. vacature projectleider Cross-TIC.