… onderzoekt hoe interactieve kunstinstallaties een onderdeel kunnen zijn van groepsmeditatie.
Tijdens dit project wil Miriam ontdekken hoe kunst gemaakt kan worden die de innerlijke werking van ons hoofd vat en hoe mensen in interactie kunnen zijn met die kunst. Hierin gaat er biomedische apparatuur gebruikt worden om zo metingen te maken over de staat van zijn van deelnemers tijdens meditatie. Die metingen beïnvloeden dan weer de kunst.
Over Miriam
Miriam is afgestudeerd bij de Universiteit Twente aan de master Interactieve Technologie. Naast wetenschap en technologie heeft zij altijd een grote interesse gehad in maken. Hierbij betrekt ze haar passies: muziek, soundscapes, visuele projecties, psychologie, het brein en filosofie. Ze stopt het liefst zo veel mogelijk van haar passies in een project. Hiermee maakt ze ruimtes of ervaringen waarin je kunt spelen, iets over jezelf kunt leren of allebei. Vorig jaar heeft zij via Cross-TIC bij Tetem een installatie ontwikkeld die ze ook tentoon heeft gesteld bij de Dutch Design Week: ReView, die ervaringen omzet in video. ‘
Eerdere trajecten
Re-View
Met haar installatie Re-View ontwikkelde ze een installatie waarin de mening van bezoekers over een evenement op een speelse manier wordt gedocumenteerd. De installatie bestaat uit een digitale interface en geprojecteerde video die steeds groeit en verandert onder invloed van de nieuwe data. Het kunstwerk wordt zo een co-creatie van alle bezoekers.
De installatie was te beleven en te zien tijdens het Maker Festival Twente.