Karen Smid en Doremiek Lamain

… ontwikkelden een verhaal voor de Storyscope voor kinderen in het primair onderwijs.

Doremiek en Karen onderzochten hoe ze een educatief verhaal konden maken over technologie, de toekomst, innovatie en duurzaamheid. Dat resulteerde in het project Nieuwe Verhalen. Daarbij maakten ze gebruik van de Storyscope: een projector die analoog en digitaal combineert door middel van geanimeerde verhaalelementen.

Met de karakters en verhaalelementen in Nieuwe Verhalen werden kinderen aangemoedigd ook zelf aan de slag te gaan met hun leefomgeving en het milieu, aan de hand van het robotje Robin.

Karen en Doremiek voeren dit project uit binnen de Maakplaatsen bij Tetem, en in samenwerking met regionale bibliotheken, Schouwburg Hengelo en Theater Sonnevanck

Het traject binnen Cross-TIC is afgerond voor de storyscope, daar zijn mooie resultaten uit gekomen. Het verhaal dat Karen en Doremiek hebben ontwikkeld met de Storyscope wordt als workshop aangeboden aan basisscholen in Overijssel door Tetem. De Tetemdocenten hebben hiervoor een docententraining gehad in combinatie met oefenmomenten waarbij de kleine groepjes bezoekers konden begeleiden met het gebruik van de storyscope. Tot slot is er lesmateriaal ontwikkeld bij het verhaal van de storyscope, hiermee kunnen scholen zicht goed voorbereiden op de workshop in de klas.

Meer informatie over de workshop via Tetem

In oktober 2022, tijdens de herfstvakantie, was de Storyscope bij verschillende bibliotheken in Twente te zien als onderdeel van het pop-up Film Festival Twente.

Volg Karen Smid

Volg Doremiek Lamain