Ilja Kolosovs

.. onderzoekt hoe de verschillende datasets de creatie van generatieve kunst kunnen beïnvloeden in de context van de maatschappelijke uitdagingen?

Hoe kunnen de verschillende datasets de creatie van generatieve kunst beïnvloeden in de context van de maatschappelijke uitdagingen? Wat voor soort dataset kan specifiek worden gebruikt om visuele kunstwerken te genereren die de kijker aanspreken en reageren op het onderwerp van de evoluerende relatie tussen technologie, wetenschap en samenleving? Welk soort dataset werkt het beste om visueel aantrekkelijke resultaten te creëren?

Hoe kan ik datasets combineren met visuals? Ik wil allerlei datasets onderzoeken en kijken hoe ik ze samen met generatieve kunst kan combineren om visuele werken te creëren. Er zijn veel verschillende datasets die kunnen worden gebruikt als input voor generatieve kunst: live datasets, kaarten, weergegevens, gegenereerde AI, beelden, enz. In dit onderzoek wil ik me concentreren op datasets die ik kan verkrijgen uit open-sourcebronnen van het internet.

Over de maker

Ilja Kolosovs is een in Letland geboren Russische kunstenaar, gevestigd in Enschede. Door gebruik te maken van een verscheidenheid aan media en technologie wordt zijn werk gedreven door een nieuwsgierigheid naar elektronica, programmeren, ontwerpen en experimenteren. Met een sterke focus op conceptueel denken gekoppeld aan een goed begrip van design en praktische technische kennis, werkt Ilja aan interactieve kunstinstallaties, realtime media en computergegenereerde beelden.

Ilja voert dit project uit binnen de Broedplaatsen bij PlanetArt.