Janko Bartelink

.. werkt aan het project ‘Nowhere’ Binnen dit project doet Janko onderzoek naar de mogelijkheden van Unreal Engine voor het creëren van een interactieve CGI video-installatie met een semi-lineair verhaal.

Janko Bartelink is multimedia kunstenaar en cultureel ondernemer. Hij werkt met een mix van analoge en digitale media en creëert filmische ervaringen met vaak een contemplatief karakter en met thema’s uit het existentialisme en uit sciencefiction. Ook produceert hij sinds 2002 elektronische muziek onder de naam Hadamard en runt hij het platenlabel Subject Matter Records. Janko is daarnaast oprichter en directeur van het educatief ontwikkelbureau Studio Z waarmee hij met een multidisciplinair team van media vormgevers en educatief ontwikkelaars vormgeeft aan impactvolle creatieve leerervaringen.

Voor Cross-TIC werkt Janko aan een Time Based Media project genaamd “Nowhere”. Binnen dit project doet Janko onderzoek naar de mogelijkheden van Unreal Engine voor het creëren van een interactieve CGI video-installatie met een semi-lineair verhaal. Hij gaat hierbij spelen met tegenstellingen zoals de virtuele en echte wereld, de mentale en fysieke werkelijkheid, natuur en cultuur. In de installatie Nowhere zullen ruimte, beeld, sound design en muziek samensmelten tot een filmische beleving die geen twee keer hetzelfde is.